BMS Balance

Praktijk voor Complementaire Psychotherapie, Mindfulness & Reiki

Mag ik mij even voorstellen?

Mijn naam is Ruud Kouwenoord.

Al op jonge leeftijd wisten mensen mij te vinden voor een “goed gesprek”. Niet dat ik enig idee had waar dat door kwam, laat staan dat ik het kon benoemen. Het heeft nog jaren geduurd voordat ik mij realiseerde hiermee meer te kunnen en willen doen.


Door alle hobbels en bobbels op mijn eigen weg heb ik uiteindelijk besloten uit te zoeken waar het om gaat in mijn leven. Wat is belangrijk, waarom ben ik hier? Waarom liep ik steeds tegen dezelfde blokkades op, tegen dezelfde mensen en situaties aan die voor mij niet goed waren? Dat bewustwordingsproces is nu ruim 20 jaar geleden begonnen.

In deze jaren ben ik gegroeid door persoonlijke ontwikkeling en spirituele bewustwording, waaronder ik versta leven in het “hier en nu”, vanuit je hart met beide benen op de grond. Het was en is niet altijd gemakkelijk om eerlijk naar mezelf te kijken (en het lukt niet altijd). Het is wel een mooi cadeau geworden, een cadeau van begin tot eind om uit te vinden wat goed voelt.


Vanuit deze groei heb ik in 2006, als zelfstandig therapeut, coach en reiki leraar, mijn eigen praktijk opgericht en begeleid ik mensen om gezonder en gelukkiger te leven en te werken. Trefwoorden daarbij zijn zorgvuldigheid, ondersteunend, duidelijkheid en confronterend.