BMS Balance

Praktijk voor Complementaire Psychotherapie, Mindfulness & Reiki

Reiki

Wat is Reiki?

Reiki is een natuurlijke geneeswijze die duizenden jaren oud is. Reiki betekent 'universele levensenergie', de vitale energie rond en in alle levende dingen en is daarom geschikt voor het behandelen van een verscheidenheid aan klachten. Deze energie is dezelfde energie waardoor jij en alles wat leeft blijft leven. Reiki helpt lichaam en geest te genezen op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau.

Reiki behandeling

Reiki is een weldaad voor lichaam, ziel en geest. Reiki vergroot het zelf herstellend vermogen van je lichaam en ondersteunt deze op krachtige en natuurlijke wijze. Door de Reiki behandelingen ervaar je meer levenskracht, vitaliteit en balans. Een Reiki behandeling is heel prettig, werkt intens ontspannend en - waar nodig - pijn verminderend.

Waarbij Reiki kan helpen is teveel om op te noemen, als je last hebt van bijvoorbeeld:

* Nek-, schouder- en rugklachten                    

* Buikpijn                                                     

* Begeleiding bij reïntegratie

* Tandenknarsen, gespannen kaken                

* Angsten en depressies   

* Allergieën zoals bijv. hooikoorts 

* Slaapstoornissen   

* Chronische vermoeidheid en lusteloosheid

* Stress en burnout
Extreem huilen bij baby’s

* Uit balans zijn, niet lekker in je vel zitten

* Klachten zonder aanwijsbare oorzaak

* Overgang- en menstruatieklachten 

* Leerproblemen

Hoe gaat een Reiki behandeling in zijn werk?

Voor een Reiki behandeling ga je gekleed op de behandeltafel liggen, tenzij je liever blijft zitten. Je doet alleen je schoenen uit en eventuele sieraden af. Ik leg mijn handen op je lichaam of een paar centimeter er boven. Je hooft krijgt veel aandacht, zodra daar meer rust is, ontspant je lichaam ook makkelijker. Vervolgens werk ik van je kruin naar je voeten om je lichaam en energie te balanceren, je te laten ontspannen en op te laden. 

Wat is het resultaat?
Reiki heeft vaak een direct waarneembaar effect op velerlei aandoeningen. Toch is het meestal géén snel werkende symptoombehandeling, in potentie wel, maar niet in de praktijk. Genezing of verbetering is een proces. 

Reiki stimuleert jouw zelfgenezend vermogen en gaat daar naar toe waar je dit het meest nodig hebt. Dit kan op fysiek, geestelijk of emotioneel vlak zijn.  Reiki energie is 'intelligent' en bepaalt zelf wanneer en wat er in lichaam of geest gebeurt en komt altijd ten goede van de ontvangende partij. Het kan dus best gebeuren dat bijvoorbeeld eerst je maag van streek raakt voordat je hoofdpijn verdwijnt.

Het ontstaan van een ziekte is ook een proces in de tijd. Voor chronische aandoeningen (fysiek of mentaal) is een reeks van Reiki behandelingen nodig, afhankelijk van het beoogde resultaat. Ziek worden verloopt bij iedereen anders. Hetzelfde geldt voor het genezingsproces.

Kan iedereen Reiki leren?

Ja, iedereen ongeacht leeftijd of vooropleiding kan Reiki leren geven aan zichzelf of anderen. Reiki is in oorsprong in iedere levensvorm aanwezig. Bij de meeste mensen blijken de energiekanalen echter plaatselijk ”vervuild “ of “dichtgeslibd” te zijn. Door middel van inwijdingen, gegeven door de Reiki-master worden deze kanalen schoongemaakt, waardoor de energie weer in haar zuivere vorm kan stromen. 


Tera-Mai™ Reiki I 

De basis wordt gelegd. Er wordt gewerkt met aura en chackra's en er worden diverse technieken aangereikt om te reinigen, te zuiveren en te healen. Je leert de basisprincipes van Tera-Mai™ Reiki en de handposities. Er gaat een deel van je bewustzijn open, waardoor je je eigen blokkades kunt oplossen.


Tera-Mai™ Reiki II

Je opent je verder voor de Reiki energie. Vervolgens ga je met de TM Reiki symbolen werken.  Ook wordt het vermogen om kracht door te geven enorm versterkt en leer je een manier om jezelf en anderen op afstand te behandelen door het overbruggen van tijd en afstand.


Tera-Mai™ Reiki III (Master)

Dit is een verdere stap tot zelfontplooing en bied je de kennis en de bevoegdheid om cursussen te leiden en inwijdingen te geven. 


Meer weten over Reiki leren, klik hier.

Reiki kan meer zijn dan een geneeswijze die werkt door handoplegging.

Reiki energie kan je uitnodigen anders in het leven te gaan staan en de volgende Reiki-principes kunnen jou daarbij helpen.

  1. Maak je, slechts vandaag, niet kwaad
  2. Maak je, slechts vandaag, geen zorgen
  3. Eer je ouders, leraren, ouderen en voorouders
  4. Verdien je brood op een eerlijke manier
  5. Toon dankbaarheid aan al wat leeft

  • Reiki behandeling op afstand
  • Reiki leren - workshops
  • Tarieven behandeling en workshops
  • Hoe vaak een Reiki behandeling
  • Geef een Reiki behandeling kado

Meer informatie

Wilt je ervaren wat Reiki is en voor je kan betekenen of twijfelt u of u bij mij terecht kunt, neem dan contact met mij op. Als ik denk dat je beter ergens anders naar toe kunt gaan dan zal ik dat ook tegen je zeggen. Daarnaast is het mogelijk om – ter introductie – een afspraak te maken voor een verkorte behandeling.

UA-39388158-1