BMS Balance

Praktijk voor Complementaire Psychotherapie, Mindfulness & Reiki

Rouwen en verlies

  • Ben je getroffen door verdriet of verlies?
  • Voel je je vaak verdoofd, overweldigd, prikkelbaar, of uitgeput?
  • Is je familie opgeschrikt door een verlies dat het soms moeilijk maakt om te functioneren?


Dit kan het verlies zijn van een persoon, of subtieler - een ziekte of handicap die jij of iemand die dicht bij je staat raakt, het verlies van werk, het verlies van een droom, of het verlies van hoop. Verdriet raakt iedereen vroeger of later en het effect kan verwoestend voelen.


Wij leven in een prachtige cultuur met een "het leven gaat door" houding en een optimistische geest. Maar diezelfde houding en geest kunnen maken dat het moeilijk is om te weten hoe te reageren op de dingen die niet hersteld kunnen worden.


Degenen die een dergelijk verlies hebben ervaren hebben soms het gevoel dat ze worden overgelaten aan hun eigen lot en door modderen met hun verdriet. Familie en vrienden willen helpen, maar weten niet wat zij kunnen zeggen of doen. Iemand die treurt, wil vaak de familie en vrienden niet “lastig vallen” met hun gevoelens.


Rouwen is meer dan verdriet

Bij rouwen komt een heel scala aan emoties aan je voorbij. Boosheid, woede, overweldigende onmacht, verlangen, angst, hunkering, schuld. Je kunt schrikken van jezelf, ze kunnen je overvallen en in hun greep houden. Waarschijnlijk voel je je oververmoeid en prikkelbaar. Daarbij is het een energie-vretend proces en heb je te maken met je naaste omgeving. 


Je bent opgesloten in de pijn, afgezonderd van alles en iedereen, zelfs een beetje van jezelf. Dan kan het nog moeilijker worden om over je gevoelens te praten en een veilige plek te vinden om ze te uiten.


Je kunt je beter gaan voelen. Het is waar dat het leven nooit meer hetzelfde zal zijn zoals het was en je hebt een hoop werk voor je, maar er is hoop. Het is waar. Praat met iemand die je de begeleiding, raad, en de hulp die jij nodig hebt om vooruit te gaan in je leven kan geven.  


Afhankelijk van wat jij wilt kan de therapie bestaan uit praten, schrijven, of ervaringsgerichte methoden om je te helpen bij jouw verdriet proces. Therapie kan ook helpen om jouw eigen activiteiten of rituelen te creëren voor het beheren van je verdriet.


Je verdient het en het zal de moeite waard zijn. 

Als jij hulp wilt, hulp beschikbaar is.


Mijn naam is Ruud Kouwenoord. 

Ik heb de opleiding Polyenergetisch Therapeut gevolgd en ben Tera Mai Reiki / Seichem Master. Ik help mensen verliezen te integreren in hun leven en te bewegen in de richting van een positieve persoonlijke transformatie - al meer dan zeven jaar.


Ik heb gewerkt met verschillende cliënten om hen te helpen verder te gaan dan hun verdriet, en het ontsluiten van hun potentieel om een ​​nieuw leven te ontwerpen. Ik ben vaak getuige geweest van positieve groei en nieuw verworven vaardigheden bij cliënten.


Ik bied je een respectvolle, ondersteunende en vertrouwelijke omgeving waarin je veilig jouw innerlijke gedachten en gevoelens kan openbaren.


Maak een afspraak

Je kan altijd vrijblijvend Contact met mij opnemen!

UA-39388158-1